Rusya, Zaporijya’da oteli vurdu: 1 ölü, 10'dan fazla yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Zaporijya kentinde bulunan bir otele düzenlediği füze saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, en az 14 kişi ise yaralandı.
Rusya’nın Ukrayna’nın Zaporijya kentine yönelik füze saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Ukraynalı yetkililer, akşam saatlerinde Zaporijya’daki Dnipro Nehri kıyısındaki Reikartz Oteli'ni Rus füzesi ile hedef alındığını aktararak, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2’si çocuk toplam 14 kişinin yaralandığını aktardı.
Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırının İskender füzesi ile yerel saatle 19.20'de düzenlendiği ifade edildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladmir Zelenskiy, “Zaporijya şehri her gün Rus bombardımanından zarar görüyor. Sivil bir binada işgalcilerin füzeyle vurmasının ardından yangın çıktı." dedi.
Öte yandan Rusya’nın Zaporijya kentine dün düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.
Vurulan otelin, sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler (BM) çalışanları tarafından bölgede çalışmaları olduğu zamanlarda sıklıkla kullanıldığı belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
En uzunu 1006 gün sürdü, kardinaller kapandı: Papalık seçimiyle ilgili 10 şaşırtıcı gerçek!
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...