Gizli plan açığa çıktı: Rusya'nın bir sonraki hedef ülkesi...
Rusya istihbarat servisi FSB tarafından hazırlanan gizli bir rapor açığa çıktı. Raporda Ukrayna dışında bir ülkenin istikrarsızlaştırılması için yapılacak eylemlerin 10 yıllık planı deşifre edildi.
Haberin Devamı
/

Rusya'nın istihbarat teşkilatı FSB tarafından hazırlanan gizli bir plan açığa çıktı. Planda bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak için Rus yanlısı grupları desteklemek, Ortodoks Kilisesi'ni kullanmak ve doğal gaz arzını kesmekle tehdit etmek de dahil olmak üzere ayrıntılı seçeneklerin değerlendirildiği ortaya koyuldu.
/

Belgenin, Moldova'nın NATO ile daha yakın ilişkiler kurmasını ve Avrupa Birliği'ne katılım başvurusunu içeren Batı'ya olan eğilimini engellemek için hazırlanmış olduğu kaydedildi. Belgede ayrıca Moldova'nın NATO'ya katılmasını engellemenin önemine de sıklıkla atıfta bulunduğu bildirildi.
Haberin Devamı
PLAN DEŞİFRE OLDU
/

Yayımlanan belge Moldova'yı Rusya'nın etki alanına sokmak için 10 yıllık bir stratejik planı içeriyor. Plan, Moldova'yı Rus gazı ithalatına bağımlı hale getirmenin ve toplumsal çatışmayı kışkırtmanın yanında Moldova'nın yaklaşık 1.500 Rus askerinin konuşlandığı Rusya yanlısı ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde nüfuz kazanma çabalarını engelleme çalışmalarını da içeriyor.
/

Haberin Devamı
Haberin Devamı