hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'da Navalni'yi anma törenlerine katılmışlardı: 154 kişiye hapis cezası

    Rusyada Navalniyi anma törenlerine katılmışlardı: 154 kişiye hapis cezası
    expand
    KAYNAKİHA

    Rusya'da cezaevinde hayatını kaybeden muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'yi anma törenlerinde yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. St. Petersburg’da gözaltına alınan 200’den fazla Navalni destekçisinden 154’ü protesto yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 14 güne kadar hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus muhalif Aleksey Navalni'nin 16 Şubat'ta kaldığı cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından dünyanın dört bir yanında protestolar düzenlendi. Rusya'da da birçok farklı bölgede anma törenleri düzenlendi. Bu törenlerde yüzlerce kişi gözaltına alındı.

    Rus polisi protestolara ve törenlere katılanlara müdahalede bulunurken, ülke genelinde gözaltına alınanların sayısı 400’ü geçti.  St. Petersburg’da gözaltına alınan 200’den fazla Navalni destekçisinden 154’ü protesto yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 14 güne kadar hapis cezasına çarptırıldı.

    Bağımsız medya kuruluşları ve insan hakları kuruluşları ülkenin farklı şehirlerinde de benzer cezaların verildiğini bildirdi.

    ÖLÜM NEDENİ “ANİ ÖLÜM SENDROMU” OLARAK AÇIKLANDI

    Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN) tarafından cuma günü yapılan açıklamada, 47 yaşındaki Navalni’nin tutuklu bulunduğu Yamal Yarımadası’ndaki cezaevinde yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Navalni’nin ölümüyle ilgili yapılan açıklamada, “3 No'lu cezaevinde hükümlü Aleksey Navalni, 16 Şubat'ta yürüyüş yaptıktan sonra kendini kötü hissetti ve bilincini kaybetti. Kurumun sağlık çalışanları hızlıca geldi ve ambulans çağrıldı. Hayata döndürme çabaları sonuç vermedi” ifadelerine yer verilmişti. Dün yapılan açıklamada ise Navalni’nin ölüm nedeni “ani ölüm sendromu” olarak açıklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow