hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'daki DEAŞ saldırısında yeni detaylar! Terörist Ferudun'un keşif pozu ortaya çıktı

    Rusyadaki DEAŞ saldırısında yeni detaylar Terörist Ferudunun keşif pozu ortaya çıktı
    expand

    Rusya, cuma akşamı Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısı ile sarsıldı. Bu saldırı son yıllarda Rusya'da gerçekleştirilen en büyük terör saldırısı olarak da kayda geçti. Saldırıyı IŞİD üstlenmiş olsa bile Rusya bu işin arkasında Ukrayna'nın olduğu konusunda ısrarcı. ABD'nin aylar öncesinden böyle bir saldırı konusunda Rus istihbaratını uyardığı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan teröristlerin fotoğraflarının sosyal medyaya düşmesi ile birlikte bir fotoğrafçının, teröristlerden birini daha önce saldırının gerçekleştiği konser salonunda fotoğrafladığı ortaya çıktı. Teröristin saldırıdan önce bölgede keşif yaptığı düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırının hemen sonrasında açıklama yapan ABD de, katliamda Ukrayna'nın rol oynadığına dair bir işaret olmadığını kaydetti. Önümüzdeki saatlerde saldırının üzerinden iki gün geçmiş olacak ve tüm süreçte en hassas bilgi, ABD'nin 7 Mart'ta yaptığı uyarı. ABD, Rusya'da yaşayan vatandaşlarından kalabalık etkinliklerden uzak durmalarını isteyip konserlerin terör saldırısında hedef alınabileceğini duyurdu. Beyaz Saray, Amerikan yönetiminin bu ayın ilk günlerinde Moskova’da planlanan saldırıyla ilgili Rusya’yla bilgi paylaştığını açıkladı.

    Rusya'nın ABD'nin uyarısını nasıl gözardı ettiği şimdilik gizemini korurken, yakalanan saldırganlardan biri olan Feridun Şemsutdin'in tam da 7 Mart tarihinde Crocus Belediye Salonu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı. Telegram kanalı Baza, terörist Şemsutdin'in konser salonunun fotoğrafçısına poz verdiğini, söz konusu ziyarette binanın planını, güvenlik noktalarının konumunu ve kaçış rotalarını incelediğini yazdı. Baza ayrıca, diğer saldırganların da salondaki gösterilerden birini izlediğini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow