Rusya'dan Trump'a Castro tepkisi

ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump'ın önceki gece hayatını kaybeden Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro için sert sözler kullanmasını yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Dairesi Başkanı Aleksandr Şetinin, "Bu sert ifadeleri Trump'ın vicdanına bırakıyorum" dedi.
Yurt faciasıyla ilgili komisyon kuruluyor
İncirliin Mağarası'ndaki kazılarda insan ve hayvan kemikleri bulundu
A Novosti'ye konuşan Şetinin, Trump dışında Fidel Castro hakkında saygısız ifadeler kullanan kişiler olduğuna dikkat çekerek bu tutumu o kişilerin vicdanına bıraktığını kaydetti.
'Küba ile yakın işbirliği sürecek'
Bu arada Şetinin, Fidel Castro'nun vefatının ardından Rusya ile Küba arasındaki yakın işbirliğinin süreceğinden emin olduğunu söyledi. Fidel Castro'nun Rusya-Küba dostluğunun temellerini attığını anımsatan Şetinin, Castro'nun mirasının korunacağını ve geliştirileceğini vurguladı.
Trump, ölümünün ardından Castro için "O, zalim bir diktatördü. Umarım Küba halkı artık onun etkisinden kurtularak geleceğe daha özgür bir pencereden bakabilir" ifadelerini kullanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?