Saddam'ın Enfal davası yargıcı değişti

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e "siz diktatör değilsiniz" diyen Şii yargıç Abdullah El Emiri görevden alındı.
Irak Başbakanlık Sözcüsü, Enfal davasını yürüten Abdullah El Emiri yerine yeni bir yargıç atanacağını duyurdu.
Saddam Hüseyin'i soykırım suçlarından yargılayan mahkemenin yargıcının, devrik liderin diktatör olmadığı yönündeki ifadelerinin ardından 'tarafsızlığını' yitirdiğini açıklayan hükümet sözcüsü Ali El Dabbah, Başbakan liderliğindeki Bakanlar Kurulu'nun yargıç Abdullah El Emiri'nin değiştirilmesi talebini kabul ettiğini söyledi. Ancak henüz yeni bir isim açıklanmadı.
Enfal davasının Şii yargıcı Abdullah El Emiri Kürt tanıklara karşı önyargılı davranmakla, savunmaya fazla söz hakkı tanımakla suçlanmıştı.
Savcılık, daha önce yargıcın bu nedenlerden dolayı görevden alınmasını istemişti.
Abdullah El Emiri geçtiğimiz hafta duruşma sırasında Saddam Hüseyin'e "siz diktatör değildiniz. Diktatör değildiniz. Halk ve sizin çevreniz diktatör gibi görünmenize sebep oldu" demişti.
Diyalogun tam metni:
Saddam Hüseyin: “Bu tanık neden Saddam Hüseyin'le görüşmek istedi. Saddam Hüseyin, söylendiği üzere bir diktatördü, Kürtlerin düşmanıydı.”
Hakim: “Hayır siz diktatör değildiniz. Diktatör değildiniz. Halk ve sizin çevreniz diktatör gibi görünmenize sebep oldu.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak