Sarkozy Esad ile Paris'te görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Paris'te bir araya gelecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sarkozy'nin makamından yapılan açıklamada, iki liderin 12 Temmuz'da Paris'te, aynı günlerde yapılacak Akdeniz İçin Birlik toplantısından önce görüşecekleri bildirildi.
Açıklamada, Lübnan'da devlet başkanının mayıs ayında uzun bir sürecin ardından seçilmesinin bu buluşmanın yolunu açtığı kaydedildi.
Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri'ye 2005 yılında düzenlenen suikastten sonra Suriye ile Fransa arasındaki ilişkiler gerilmişti.
Fransa, Suriye'yi Lübnan'daki devlet başkanlığı seçimini kilitlemekle suçlamış, Suriye de Fransa ile ilişkilerini ocak ayında askıya almıştı.
Esad ve Sarkozy, Lübnan'da uzun bir süreç sonunda devlet başkanının seçilmesinin ardından geçen ay ilk kez telefonla görüşmüştü.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Belçika Kraliçesi Mathilde İstanbul'da! Dev heyetle Türkiye'ye geldi: İşte ziyaretten ilk kareler...

Ağır tablo: Rusya'nın Ukrayna'daki askeri kayıpları açıklandı

Asırlık tünel sanat merkezine dönüştü

Eurovision’da çifte tartışma: İsrail boykotu ve Romanya’nın şarkı seçimi gündemde...

Dünyanın izlediği gemi: Tahliye nasıl olacak? Plan netleşti…