Şifa'dan tahliye edilen 28 prematüre bebek Mısır’a götürüldü

Gazze Şeridi’nde İsrail'in saldırıları ve kuşatması nedeniyle hizmet dışı kalan Şifa Hastanesi'ndeki 31 prematüre bebekten 28’inin Mısır’a nakledildiği belirtildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi’ndeki 31 prematüre bebeğin şeridin güneyindeki Refah Şehri’nde bulunan Emirates Hastanesi’ne sevk edilmesinin ardından Filistin Kızılay’ından yeni bir açıklama yapıldı. Kızılay açıklamasında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) iş birliğiyle bebeklerden 28’inin tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledildiği belirtildi.
İsrail, yaklaşık 10 gün önce Hamas tarafından askeri amaçlarla kullanıldığını ve hastanenin altında tünel bulunduğunu iddia ederek Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesini kuşatmıştı. Hastanede yakıtın tükenmesi sonucu 36 prematüre bebekten 5'i hayatını kaybetmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…
Tehdit mi, temenni mi? Putin: Umarım nükleer silaha gerek kalmaz
Trump talimatı verdiğini duyurdu: Alcatraz hapishanesi yeniden açılacak! "Daha fazla müsamaha göstermeyeceğiz"
Kuzey Kore lideri Kim tank fabrikasını gezdi: 'Modern savaş' vurgusu...
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...