Sırp paramiliter gruba 106 yıl ceza

Kosova'da 1998-1999 yıllarında yaşanan savaş sırasında eski Yugoslavya Devlet Başkanı Miloseviç'e destek veren "Çakallar" (Şakalli) adındaki Sırp paramilliter grubun 9 üyesi, savaş suçu işledikleri gerekçesiyle 106 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
120 Arnavut'un öldürülmesi, Lubeniç, Pavlan, Zahaç ve Çuşk köylerini ateşe verdikleri iddiasıyla Belgrad'daki Savaş Suçlular Mahkemesi'nde yargılanan Sırp askerine destek veren "Çakallar" (Şakalli) grubunun 9 üyesi, savaş suçu işledikleri gerekçesiyle toplam olarak 106 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Yaklaşık 4 yıldır devam eden davada toplam 115 tanık dilendi.
Savaş Suçları Mahkemesi Başkanı Snejana Nikoliç, "Çakallar" grubunun Arnavut sivillere yönelik, soygun, tecavüz ve öldürme gibi suçlar işlediklerini belirterek, bu suçları işlerken de zulüm, vahşet, acımasızlık ve duyarsızlık gibi unsurlarla hareket ettiklerini ifade etti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...