hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya kim, neden saldırdı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan saldırının ardından saldırı şüphelisi yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Slovakya ve Doğu Avrupa'yı korkutan bu saldırının mahkemesini CNN TÜRK ekibinden Spiker Kaan Temeltaş ve Kameraman Bilal Söyleyenoğlu takip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Slovakya Başbakanı Robert Fico, bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. 71 yaşındaki Juraj Cintula tarafından açılan ateş sonucu karnından vurulan Fico, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

    4 mermi Başbakan Fico’ya isabet etti. Bir mermi ise yakınında bulanan ağaca isabet etti. Cintula saldırı sonrasında gözaltına alınarak, polis tarafından bir videosu çekildi ve ‘Başbakan Fico’nun politikalarını beğenmiyorum’ açıklamasında bulundu. Saldırıyı bu yüzden işlediğini ifade etti. Resmi bir video değil ve bu video içinde soruşturma başlatıldı.

    Sosyal medya üzerinden 40 paylaşıma ilişkin nefret içeriği olduğu öne sürülerek, Slovakya hükümeti tarafından soruşturma başlatıldı.

    Juraj Cintula’nın 25 yılla müebbet hapis cezası arasında bir ceza vermesi bekleniyor. Savcı, Cintula’ya tutuklama emri söz konusu. Kaçırılma ve kaçma ihtimali ortada olduğu için tutuklama talebi var.

    Slovakya İçişleri Bakanı, Cintula hakkında açıklama yaptı ve ‘Cintula’nın saldırıyı gerçekleştirmesinde radikal örgüt var mı, yok mu? Yalnız bir kurt olduğu ifade edildi. Ancak tek başına olduğu’ ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow