Somali'de bir rahibe öldürüldü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir İtalyan rahibe kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından öldürüldü. Cinayetin Papa'nın sözlerine tepki olarak işlenmiş olabileceği belirtiliyor.
Başkentin güneyindeki SOS adlı hastanedeki kaynaklar ve görgü tanıkları, hastaneyi basan bir grup silahlı kişinin rahibeye ateş açtığını ve daha sonra da kaçtığını kaydetti.
70 yaşlarındaki rahibenin uzun yıllardır Somali'de yaşadığı belirtiliyor.
Papa 16'ncı Benedict'in İslam dünyasında tepkilere yol açan sözlerinden sonra, dün başkentte bir dini lider, 'Papa'dan intikam alınmasını' istemiş ve Peygambere hakarette bulunanların öldürülmesi gerektiğini söylemişti.
Papa, Bizans İmparatoru İkinci Manuel'in, "Muhammed, vadettiği inancı kılıçla yayma emrinden başka hangi yeniliği getirmiştir, gösterin bana?" sözlerinden alıntı yaparak, Hz. Muhammed ve Müslümanların dini yayma konusunda şiddeti bir yöntem olarak benimsedikleri iddiasında bulunmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı