Son dakika: ABD gemisiden İran gemisine uyarı ateşi

ABD donanmasına ait bir gemi, Arap Körfezi'nin kuzeyinde bir İran gemisine uyarı ateşi açtı. İran gemisinin, ABD'ye ait gemiye yaklaşık 150 metre yaklaştığı için ateş açıldığı belirtildi.
ABD'li yetkili, İran'a ait teknenin ABD donanmasına 150 metre kadar yaklaştığını ve akabinde uyarı atışı yapıldığını aktardı. Yetkili, ABD donanması tarafından yapılan uyarıların İran teknesi tarafından görmezden gelindiğini iddia etti.
İsmi açıklanmayan yetkilinin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İran Devrim Muhafızlarına bağlı tekne son sürat ilerliyor. Herhangi bir sinyale cevap vermedi.... Uyarı ateşi açmaktan başka seçimimiz yoktu"
İki ABDli savunma yetkilisine göre, olay anında uluslararası sularda rutin görevde olan ABD Deniz Kuvvetlerine ait başka gemiler de bulunuyordu. Savunma Bakanlığı yetkililerinden biri uyarı ateşlerinin çarpışma ihtimalini önlemek için yapıldığını belirtti.
İran Sahil Güvenlik botu, ABDli yetkililere göre provakatif eylemlerini durdurdu, fakat birkaç saat bölgede kaldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...