SON DAKİKA... ABD'de 2 İsrailli diplomat öldürüldü

Son dakika haberine göre; ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen silahlı saldırıda İsrail'in Washington Büyükelçiliğinde çalışan 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Yetkililer, saldırganın tutuklandığı sırada "Filistin'e özgürlük" sloganları attığını ifade etti. İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Danny Danon, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, saldırıyı bir "terör eylemi" olarak niteledi.
(Fotoğraf/CNN International: Şüphelinin gözaltına alındığı an)
TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA
Trump, olaya ilişkin bir açıklama yaparak, iki İsrailli diplomatın öldürülmesini kınayarak, olayı "korkunç" diye niteledi. Truth Social platformundan yaptığı açıklamada, "ABD'de nefret ve radikalizmin yeri olmadığının" altını çizen Trump, "Açıkça antisemitizme dayanan bu korkunç DC cinayetleri hemen sona ermeli!" diye yazdı.
FBİ DİREKTÖRÜ'NDEN PAYLAŞIM
ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, X hesabından yaptığı açıklamada, 2 elçilik çalışanının Washington'daki Yahudi Müzesi yakınlarında öldürüldüğünü belirtti. Olayın incelendiğini aktaran Noem, "Bu ahlaksız faili adalete teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel de X'ten yaptığı açıklamada, silahlı saldırının FBI'ın Washington Saha Ofisi yakınlarında meydana geldiğini bildirdi.
Olaya müdahale etmek için polisle birlikte çalıştıklarını ifade eden Patel, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini duyurdu.
KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Diğer yandan, İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon X üzerinden, saldırının "anti-semitik terör eylemi" olduğunu iddia ederek, ABD makamlarının saldırının sorumlularına karşı "güçlü bir şekilde" harekete geçmesini istedi.
Basın toplantısında konuşan Washington Metropolitan Polis Şefi Pamela A. Smith de saldırganın 30 yaşındaki Elias Rodriguez olduğunu açıkladı.
Rodriguez'in gözaltına alındığını aktaran Smith, şüphelinin gözaltına alındıktan sonra "Özgür Filistin" diye bağırdığını ifade etti.
Smith, "Geçmişinde onu (Rodriguez'i) radarımıza sokacak herhangi bir şey görmüyoruz." diye konuşarak, terörizmle mücadele görev gücünün FBI ile şüphelinin geçmişini derinlemesine incelemek için çalıştığını belirtti.
FBI Washington Saha Ofisi Direktör Yardımcısı Steve Jensen, saldırıyla ilgili soruşturmada "muhtemel terör bağlantıları" ve saldırının nedeninin "nefret suçu" olup olmadığının inceleneceğini duyurdu.
ÖLEN İSRAİLLİ ELÇİLİK ÇALIŞANLARINDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Washington DC'deki silahlı saldırıda hayatını kaybeden İsrailli elçilik çalışanlarından birinin kimliği Yaron Lischinsky olarak açıklandı.
GÖRGÜ TANIĞI: POLİSİN GELMESİNİ BEKLEDİ
Silahlı saldırının ardından olay yerinde bulunan görgü tanığı Paige Siegel, CNN International'a yaptığı açıklamada, şüpheliyle konuştuğunu ancak onun saldırgan olduğunu sonradan fark ettiğini söyledi.
Polis ve birden fazla görgü tanığına göre, şüpheli saldırının ardından başkentteki Yahudi Müzesi'ne girdi ve burada polisin gelmesini bekledi.
'POLİSİ ARAYIN' DEDİ
Siegel, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Ona yaklaştım ve iyi olup olmadığını sordum. O ise tekrar tekrar 'Polisi arayın' diyerek mırıldanıyordu. İyi olduğunu söyledi. Ardından vurulup vurulmadığını sordum, vurulmadığını söyledi.”
"Onunla konuştuğumda öylesine sarsılmış görünüyordu ki, zararsız biri gibi geldi. Elbette o an bunun farkında değildim" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İnsanlık ölüyor: Çocukların sessiz çığlığı! 14 bin bebek risk altında
Washington Post duyurdu: Savaş devam ederse ABD İsrail'i terk edecek
Felakete 1,5 Kala! Hedef Ulaşılamaz Durumda: Kontrol Edilemez Hale Gelecek! “Daha Önce Görülmemiş Boyutta Göçe Tanık Oluruz”
Üç Batı ülkesinden İsrail'e "dur" uyarısı! "Somut adımlar atacağız" denildi, yaptırımlar seçeneği de masada...
Yeni Papa'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyordu! Tarih belli oldu