Son dakika... Azerbaycanlı yetkililer, Karabağ’da yaşayan Ermeni nüfusun temsilcileriyle görüştü

Azerbaycanlı yetkililer, Karabağ’da yaşayan Ermeni nüfusun temsilcileriyle ikinci kez bir araya geldi.
Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri, 4 gün sonra ikinci görüşmeyi gerçekleştiriyor.
21 Eylül'deki görüşmenin ardından bugün Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki ikinci görüşme başladı.
Azerbaycan ordusu tarafından 19 Eylül’de Karabağ'da başlatılan ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardından Ermeni silahlı grupları teslim olmuş ve Ermeni nüfus ile Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlamıştı. Operasyonun ardından Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri 21 Eylül’de Azerbaycan'ın Yevlah kentinde bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirmişti. Görüşmelerde Karabağ'da yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonu ve bölgenin altyapısının yeniden tesis edilmesi ile faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları ele alınırken, Ermeni nüfusun temsilcileri Ermenilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için talepte bulunmuştu. Azerbaycan tarafı da bu ihtiyaçların kısa süre içinde karşılanacağını belirtmişti. Ayrıca ikinci toplantının da kısa süre de yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa kim olacak? Vatikan entrikaların gölgesinde!
Komşuyu ‘turuncu tehlike’ esir aldı! 13 milyon kişiye “evde kalın” uyarısı…
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem