Son dakika... Bakan Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir" denildi.
STOLTENBERG'DEN 4'LÜ ZİRVE TEKLİFİ GELMİŞTİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ve Filistin'e yaptığı seyahat sırasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurularına ilişkin açıklama yapmış ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO'nun katılacağı 4'lü bir zirve yapılmasını önerdiğini açıklamıştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmesinde bu teklifin de konuşulduğu düşünülüyor.
5 SAAT SÜREN NATO ZİRVESİ
İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. 5 saat süren görüşmelerde Türk heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, İsveç heyetine İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara başkanlık etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!
ABD, İran’a müdahale edecek mi? 5 kritik nokta! Abdulkadir Selvi yazdı
Çin ve Rusya'nın 'İran' sınavı: İsrail ile gerilim Moskova ve Pekin'de nasıl yankılanıyor?
İran'ın nükleer tesislerindeki hasar ne boyutta? Uydu görüntüleri ortaya çıktı…
Mossad'ın İran’daki gizli 'dron üsleri'... Valizlerle taşımışlar!