Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi: BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede İsrail’in hukuk tanımayan saldırılarına karşı uluslararası toplumdan beklentiler, insani krize çözüm önerileri ve kalıcı barışa yönelik çabalar ele alındı.
"İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKUN ÖNÜNDE HESAP VERMELİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in uluslararası hukuku, savaş hukukunu, insancıl hukuku uluslararası camianın gözüne baka baka fütursuzca çiğnemeye devam ettiğini ve işlenen suçların hesabını uluslararası hukuk önünde de vermesi gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Guterres’e, İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden 100’ü aşkın Birleşmiş Milletler çalışanı için taziyelerini ileterek Guterres’in Refah Sınır Kapısı’nı bizzat ziyaret etmesinin uluslararası toplumun dikkatini bu noktaya çekmesi noktasında faydalı olduğunu da söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"