SON DAKİKA HABERİ: BM: Rusya Ukrayna'ya savaş tazminatı ödeyecek

Gelen son dakika haberine göre; Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, Rusya'yı tazminat ödemek de dahil olmak üzere Ukrayna'yı işgal ederek uluslararası hukuku ihlal etmekten sorumlu tutmaya çağıran karar, 73’e karşı 94 “lehte” oy ile kabul edildi.
BM Genel Kurulu’nda Rusya aleyhine bir karar daha oy çokluğuyla alındı. Genel Kurul'da yapılan oylamada, Rusya'yı tazminat ödemek de dahil olmak üzere Ukrayna'yı işgal ederek uluslararası hukuku ihlal etmekten sorumlu tutmaya çağıran karar, 73’e karşı 94 “lehte” oy ile kabul edildi. Oylamada 14 ülke çekimser kaldı.
Kararda, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı “yanlış eylemlerinden” kaynaklanan “zarar, kayıp veya yaralanma için uluslararası bir tazminat mekanizması” kurulması ihtiyacı kabul edilerek, BM üyesi ülkelerin Ukrayna ile işbirliği içinde Rusya'nın Ukraynalılar ve hükümete verdiği hasar, kayıp veya yaralanmalara ilişkin iddiaları ve bilgileri belgelemek için “uluslararası bir kayıt” oluşturması tavsiye edildi.
BM Genel Kurul’unda alınan kararların bağlayıcılığı bulunmazken, siyasi baskı özelliği taşıyor. Genel Kurul tarafından kabul edilen son kararda lehte verilen oy sayısı, Ukrayna ile ilgili alınan 5 karara kıyasla şu ana kadarki en düşük desteği gördü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa Türkiye'ye geliyor! Papa 14. Leo, İznik seyahati için hazırlıkta
"Macron trende uyuşturucu kullandı" iddiası Avrupa'yı karıştırmıştı: Fransa'dan "peçeteli" yalanlama geldi!
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! "Erdoğan için büyük bir zafer"
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0