SON DAKİKA HABERİ: Rusya'dan Barış Zirvesi için İstanbul teklifi

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Son dakika haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Bir sonraki görüşmenin 2 Haziran'da İstanbul'a gerçekleşmesini önerdik.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Lavrov, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye, ABD ve Suudi Arabistan’ın desteğiyle Ukrayna ile doğrudan müzakerelere tekrar başlandığını belirtti. Müzakerelerin ilk turunun, İstanbul’da 16 Mayıs’ta gerçekleştiğini anımsatan Lavrov, orada varılan anlaşmalarla 1000 kişiye karşılık 1000 kişilik esir takasının yapıldığını ifade etti.

Rusya’nın, müzakereler sonucunda sürdürebilir bir çözüme ulaşılması için memorandum hazırladığına işaret eden Lavrov, "Vladimir Medinskiy başkanlığındaki heyetimiz, bu memorandumu Ukrayna heyetine sunmaya ve önümüzdeki 2 Haziran Pazartesi günü İstanbul'da yeniden başlayan doğrudan müzakerelerin ikinci turunda gerekli açıklamaları yapmaya hazırdır." bilgisini verdi.

Türkiye’ye sürece verdiği katkıdan ötürü teşekkür eden Lavrov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın dün Moskova ziyareti sırasında onayladığı gibi misafirperver bir Türk platformu sağladığı için Türk ortaklarımıza şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Lavrov, barış sürecinin başarısıyla ilgilenen herkesin, İstanbul'da yeni bir doğrudan Rusya-Ukrayna müzakeresini desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

HEYET BAŞKANI'DAN AÇIKLAMA

Rusya Müzakere Heyeti Başkanı Vladimir Medinski "Ukrayna'ya ikinci tur görüşmeleri için kesin tarih ve yer teklif ettik, en kısa sürede cevap bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow