SON DAKİKA | Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Katar ve Hamas ile Gazze'yi görüştü

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Hamas Siyasi Büro üyeleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde Gazze ve Suriye gündemini ele aldı. Ateşkesin sağlanması için diplomatik temaslarını yoğunlaştırıyor.
Türkiye’nin dış politika önceliklerinden biri olan bölgesel istikrar için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli temaslarda bulundu. Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze ve Suriye konuları detaylı şekilde ele alınırken, Hamas Siyasi Büro üyeleriyle yapılan görüşmede de Gazze’de ateşkesin sağlanmasına yönelik çabalar masaya yatırıldı.
KATAR İLE GAZZE VE SURİYE GÜNDEMİ
Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile gerçekleştirdiği görüşmede Gazze’deki insani durum ve Suriye’de devam eden gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu. İki taraf, bölgedeki istikrarın artırılması için işbirliği yapılması gerektiği konusunda mutabık kaldı.
HAMAS İLE ATEŞKES İÇİN İLETİŞİM SÜRECİ
Fidan’ın Hamas Siyasi Büro üyeleriyle görüşmesinde ise Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Türkiye’nin arabuluculuk rolünü güçlendirmeyi hedeflediği bu temaslarda, tarafların olumlu bir sonuç için ortak adımlar atması bekleniyor.
DİPLOMASİDE YOĞUN HAFTA
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Fidan’ın bölgedeki gelişmeler ışığında diplomasi trafiğini yoğunlaştırarak, uluslararası işbirliğini artırmayı ve insani krizlerin önüne geçmeyi amaçladığını belirtti. Önümüzdeki günlerde de kritik görüşmelerin devam edeceği ifade edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
NASA Açıkladı: Böylesi Görülmedi! Uzaydaki Büyük Gizem: Her 44 Dakikada Bir Sinyal Gönderiyor...
Ünlülerden İngiltere hükümetine Gazze çağrısı: “Tarih affetmeyecek”
Trump'tan Putin'e 2 hafta süre! "Oyalama beni"...
Trump, Şara ve Suriye denklemi: Seni var da edebiliriz, yok da!
Elon Musk'tan Beyaz Saray'a veda: Anlaşmazlık ayrılık getirdi!