hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve 3 torunu öldürüldü

    KAYNAKİHA

    İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 çocuğu ve 3 torunu hayatını kaybetti. Acı haberin ardından Heniyye, "Düşman, oğullarımı öldürerek pozisyonumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa hayal görüyor demektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 187 gündür devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye 3 çocuğu ve 3 torunu hayatını kaybetti. Heniyye, yaptığı açıklamada, oğullarının ve torunlarının İsrail saldırısında hayatlarını kaybettiğini doğrulayarak, öldürülen çocuklarının Hazem, Amir ve Muhammed olduğunu söyledi. Haniye, "Bu acı ve kanla halkımız, davamız ve ulusumuz için umut, gelecek ve özgürlük oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

    "DÜŞMAN OĞULLARIMI ÖLDÜREREK POZİSYONUMUZU DEĞİŞTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORSA HAYAL GÖRÜYOR"

    Heniyye, İsrail’in ölüm, yıkım ve yok etme yoluyla alamadığını müzakerelerde de alamayacağını vurgulayarak, "Düşman, oğullarımı öldürerek pozisyonumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa hayal görüyor demektir" dedi.

    Heniyye, ayrıca İsrail saldırılarında bugüne 60 aile üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Gazze topraklarında her şeyin ihlal edildiğini gördük. Etnik temizlik ve soykırım savaşı var. Kitlesel yer değiştirme var" dedi.

    HENİYYE'NİN ACI HABERİ ALDIĞI ANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında oğullarının ve torunlarının hayatını kaybettiğine dair haberi Katar'ın başkenti Doha'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaralananları ziyaret ettiği hastanede aldı. Haniye’nin haberi aldığı ana ait görüntü yayınlandı. Haniye, “Allah'a hamd olsun, Allah'tan onlara merhamet etmesini diliyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow