hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Dünyanın gözü bu gelişmedeydi! İran İsrail'e saldırdı

    KAYNAKCnnturk.com

    Son dakika haberine göre; İsrail devlet televizyonu KANN, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını açıkladı. İran devlet televizyonu geçtiği son dakika haber ile "İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldı" açıklamasını yaparak saldırıyı doğruladı. Son olarak İran'ın BM Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, saldırının misilleme olarak gerçekleştiği ve şu an için tamamlandığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suriye'deki İran Büyükelçiliği'ne saldıran İsrail için "Şeytani rejim bir hata yaptı ve cezalandırılmalı, cezalandırılacak da." açıklamasını yaptı. İran’ın beklenen misilleme saldırısı nedeniyle tüm dünyada gergin bekleyiş sürerken korkutan açıklama geldi. İsrail, İran'ın İHA saldırılarına başladığını duyurdu. Son dakika gelişmesinin ardından İran devlet televizyonu da saldırıyı doğruladı. Gelişmelerin ardından  İran'ın BM Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, saldırının misilleme olarak gerçekleştiği ve şu an için tamamlandığı belirtildi.

    İSRAİL SALDIRIYI DOĞRULADI

    İsrail Ordusu 'İran’dan İsrail’e doğru saldırı için çok sayıda İHA gönderildi ancak henüz ulaşmadı; savunmamız hazır' açıklamasında bulundu.İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise 'Çok güçlü savunma sistemlerimiz var. Hazırlıklıyız' açıklamasında bulundu.

    İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari ise yaptığı basın açıklamasında, İran'dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail'e doğru ilerlediğini kaydetti.

    İRAN DEVLET TELEVİZYONU SALDIRIYI DUYURDU

    İran devlet televizyonu geçtiği son dakika haber ile İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldı açıklamasını yaptı.

    NETANYAHU: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ"

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı videolu açıklamada, İsrail'in İran'dan gelecek doğrudan bir saldırıya hazır olduğunu ve aynı şekilde karşılık vereceğini söyledi. Netanyahu, “Son yıllarda ve hatta son haftalarda İsrail, İran'dan gelebilecek doğrudan bir saldırı ihtimaline karşı hazırlık yapmaktadır. Savunma sistemlerimiz konuşlandırıldı ve hem savunmada hem de saldırıda her türlü senaryoya hazırlıklıyız. İsrail devleti güçlüdür, IDF güçlüdür, halk güçlüdür” dedi. ABD, İngiltere, Fransa’nın yanı sıra birçok ülkenin İsrail’in yanında durduğunu belirten Netanyahu, “Net bir ilke belirledim. Kim bize zarar verirse, biz de onlara zarar vereceğiz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu sakince, kararlılıkla yapacağız” ifadelerini kullandı. İsrail vatandaşlarına da seslenen Netanyahu, "Siz İsrail vatandaşlarının da sükunetinizi koruduğunuzu biliyorum. Sizleri İç Cephe Komutanlığı'nın direktiflerini dinlemeye davet ediyorum. Birlikte ayaktayız ve Tanrı'nın yardımıyla tüm düşmanlarımızın üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÜRDÜN HAVA SAHASINI KAPATIYOR

    Ürdün kendi güvenliği için adım attı. Devlete ait Mamlaka haber ajansına göre, Ürdün hükümeti ülkenin hava sahasını bu geceden itibaren tüm uçuşlara geçici olarak kapatacak.

    IRAK HAVA SAHASINI KAPATTI

    Irak, İran’dan İsrail’e yönelik başlatılan İHA saldırılarının ardından hava sahasını kapattığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIDEN DEVLETİN ÜST KADEMESİNİ TOPLUYOR

    Beyaz Saray İran'ın İsrail'e saldırısını doğruladı. Başkan Biden Beyaz Saray Durum Odası’nda devletin en üst kademesini topluyor. Toplantıda olması beklenen isimler: Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Blinken, Genelkurmay Başkanı Brown, CIA Direktörü Bill Burns, Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Orta Doğu Direktörü Brett McGurk

    'KONSOLOSLUK SALDIRISINA CEVAP'

    İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı." denildi.

    İSRAİL HAVA SAHASINI KAPATIYOR

    İsrail Havaalanları İdaresi (IAA) tarafından yapılan açıklamada, İran'ın saldırısı nedeniyle İsrail hava sahasının yerel saatle 00.30'dan itibaren kapatılacağı belirtildi. Açıklamada, uçuşların yeniden ne zaman başlayacağına ilişkin ayrıntıya yer verilmezken, gelişmelere göre güncelleme yapılacağı aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÜRDÜN'DE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

    Ürdün kamu yayın kuruluşu, İran’ın İsrail’e yönelik başlattığı saldırının ardından Ürdün genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

    BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Başkan Biden ulusal güvenlik ekibi tarafından durum hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. İsrailli yetkililerin yanı sıra diğer ortak ve müttefiklerle de sürekli iletişim halinde" dedi.

    İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında Tel Aviv'deki Kiryat askeri karargahında savaş kabinesi toplantısı başladı. Toplantıya Netanyahu'nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant, Bakan Benny Gantz, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzli Halevi, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

    SON DAKİKA... Dünyanın gözü bu gelişmedeydi İran İsraile saldırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LÜBNAN HAVA SAHASINI KAPATTI

    Lübnan, İran’dan İsrail’e yönelik başlatılan İHA saldırılarının ardından hava sahasını kapattığını duyurdu

    İRAN YÜZDEN FAZLA İHA GÖNDERDİ

    İsrail devlet televizyonu, İsrailli yetkililerin bir kaç gün sürecek çatışmalara ve karşılık vermeye hazırlandığını bildirirken, ordu İran’ın yüzden fazla İHA gönderdiğini duyurdu.

    İNGİLTERE'DEN İSRAİL'E DESTEK AÇIKLAMASI

    İngiltere Başbakanı Rishi Sunak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir. Birleşik Krallık İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak da dahil tüm bölgesel ortaklarımızın güvenliğini savunmaya devam edecektir. Müttefiklerimizle birlikte durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için çalışıyoruz. Hiç kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor” dedi.

    'İSRAİL'E AÇAN HER ÜLKE BİZİM KESİN CEVABIMIZI ALACAKTIR'

    İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, "İsrail’in İran'a saldırması için hava sahasını ya da topraklarını İsrail'e açan her ülke bizim kesin cevabımızı alacaktır” dedi.

    ÜRDÜN'DEN OHAL AÇIKLAMASI

    Ürdün hükümeti, olağanüstü hal ilan edildiğine ilişkin haberleri yalanlayarak, "Vatandaşlarımız için endişeye neden olacak bir durum yok" açıklamasını yaptı.

    FRANSA'DAN İSRAİL'E DESTEK

    Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını şiddetle kınayarak, Fransa'nın "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını" yineledi.

    İRAN BM TEMSİLCİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

    İran’ın BM Temsilciliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    BM sözleşmesinin meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca gerçekleştirilen İran'ın askeri harekâtı, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza yönelik saldırısına yanıt olarak gerçekleşti. Konunun sonuçlandığı varsayılabilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin uzak durması gereken bir çatışmadır!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow