SON DAKİKA... İsrail şimdi de Lübnan'ı bombalıyor
Gelen son dakika bilgilerine göre; İsrail-İran arasındaki ateşkesin dördüncü gününde Tel Aviv, Lübnan'ın güneyine saldırı düzenledi.
İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan’ın güneyine savaş uçaklarıyla saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada saldırının Hizbullah tesislerine yönelik olduğu belirtildi.
Söz konusu saldırı İsrail-İran arasındaki ateşkesinde 4. gününde gerçekleşti.
1 ÖLÜ, 11 YARALI
Lübnan Sağlık Bakanlığı, Nabatiye kentinde bir apartmana düzenlenen İsrail saldırısında 1 kadının hayatını kaybettiğini, 11 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Lübnan haber ajansı NNA'da yer alan haberde, Sağlık Bakanlığının açıklamasına ver verildi.
Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının bir meskun mahalde bir apartmana düzenlediği saldırısında 1 kadının yaşamını yitirdiği, 11 sivilin de yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.
Aynı açıklamada, İsrail’in gün içinde Lübnan’a güneyine gerçekleştirdiği başka saldırılarda da dört sivilin hafif şekilde yaralandığı ve ayakta tedavi edildikleri kaydedildi.
Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları sabah saatlerinde Nebatiye kenti kırsalındaki Ali et-Tahir ormanlık alanları, Kefertebnit tepeleri ve yukarı Nabatiye bölgesini hedef alan bir dizi şiddetli hava saldırısı düzenlemişti.
İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik hava ve kara saldırıları neredeyse günlük olarak sürüyor.
Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail yaklaşık 3 bin ihlalde bulundu, bu süreçte en az 213 kişi hayatını kaybetti, 508 kişi yaralandı.
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden kısmi bir çekilme gerçekleştirse de son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepeyi işgal etmeyi sürdürüyor.
İsrail'in 8 Ekim 2023'te Lübnan’a başlattığı saldırılar, 23 Eylül 2024'te "kapsamlı bir savaşa" dönüşmüş; bu süreçte 4 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.
İsrail ile İran arasında 12 gün süren saldırıların ardından gelen ateşkes
İsrail ile İran arasındaki çatışmalar, ABD'nin isimlendirmesiyle '12 gün savaşı' 24 Haziran'da ateşkes duyurusu ile sona ermişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Netanyahu'nun yolsuzluk davasının ertelenmesi talebine İsrail Başsavcılığı'ndan ret
ABD ile Çin arasındaki kritik anlaşma: Taahhütler neler?
Bezos ve Sanchez’in düğünü: Venedik’e akın eden davetliler kimler? Ünlü yıldızlar, kraliyet üyeleri, moda dünyası burada: Bloom-Kardashian sohbeti viral oldu…
Kapalı kapılar ardında gizli teklif! ABD'nin İran planı ne?
Savaşın kodu: 3,67!