hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Refah Sınır Kapısı açıldı

    Gazze’nin Mısır ile olan sınır kapısı Refah, yabancı pasaport sahipleri ile ağır yaralıların geçişi için açıldı. Bölgeden gelen görüntülerde ambulansların sınır kapısından geçtiği görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır, yaralılar ve yabancıların geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı açtı.

    Abluka altındaki Gazze'den Mısır'a geçişin yolu Refah Sınır Kapısı açıldı. Bölgeden gelen görüntülerde ambulansların sınır kapısından geçtiği görüldü.

    Al Jazeera'da yer alan habere göre, 500 civarı yabancı pasaport sahibi ile tedaviye ihtiyaç duyan bazı yaralı Filistinlilerin geçişine izin verileceği aktarılıyor.

    Sınır kapısının ne kadar açık kalacağı ise bilinmiyor.

    Mısırlı yetkililer, Gazze'deki ağır yaralılardan bazılarının Mısır'daki hastanelerde tedavilerini tamamlamak üzere sınır kapısının 1 Kasım'da açılacağını duyurmuştu. 

    İsrail Sınır ve Geçişler Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre Mısır makamları, ağır yaralı kişilerden 81'inin ülkeye nakledileceği konusunda İsrail’i bilgilendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SADECE İNSANİ YARDIM KONVOYLARI GEÇİŞ YAPIYORDU

    Mısırlı sağlık yetkililerine göre Gazze sınırına yakın bir nokta olan Kuzey Sina Valiliğindeki Şeyh Zuweid kasabasında hasta ve yaralı Filistinliler için sahra hastanesi kurdu.

    Öte yandan Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki tek sınır kapısı olan Refah'tan 7 Ekim'den bu yana yalnızca insani yardım malzemeleri taşıyan araçların geçişine izin veriliyordu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow