Son dakika... Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Trump, "İran hiç savaş kazanmadı ancak müzakere de kaybetmedi" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. 

Trump, Twitter hesabından, peşpeşe attığı twitlerde "İran'ın hiçbir zaman bir savaşı kazanmadığı, ama hiçbir müzakereyi kaybetmediği paylaşımını yaparak, İran'a müzakere için açık kapı bıraktı. Süleymani yıllar önce öldürülmeliydi. Yıllar içinde binlerce Amerikalı'yı öldürdü ya da yaraladı. " ifadelerini kullandı.

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise ABD saldırısının intikamının alınacağını söyledi. Ülkede 3 gün ulusal yas ilan eden Hamaney, ABD güçlerine sert karşılık verileceğini duyurdu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow