hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa ülkelerinden Filistin'i tanıma kararı! Tarih verildi...

    Avrupa ülkelerinden Filistini tanıma kararı Tarih verildi...
    expand
    KAYNAKDW Türkçe, İHA

    Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, ülkesinin 28 Mayıs'a kadar Filistin devletini resmen tanıyacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından İspanya ve İrlanda'dan da açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, ülkesinin bu ay Filistin devletini resmen tanıyacağını duyurdu ve 28 Mayıs'a kadar bu tanıma sürecinin tamamlanacağını aktardı.

    Avrupalı 3 devlet Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanıma kararı aldı, ilk açıklama Norveç'ten geldi.

    Baltık ülkesi Norveç, Filistin devletini resmen tanıyacaklarını ilan etti. Bu duyurunun ardından benzer bir açıklama da İrlanda ve İspanya'dan geldi.

    Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, yaptığı basın açıklamasında iki devletli çözümün İsrail'in de çıkarına olduğunu belirterek tanıma kararının bunu mümkün kılabileceğinin altını çizdi. Avrupa Birliği üyesi olmayan Norveç, İsrail'in en büyük destekçisi ABD'nin çok yakın müttefiki.

    İrlanda Başbakanı Simon Harris de ülkesinin Filistin devletini resmen tanıyacağını açıkladı.

    İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de 28 Mayıs tarihini vererek Filistin devletini tanıyacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç Avrupalı ülke, Filistin'in bağımsızlığını tanıma kararını, İsrail'in yoğun sivil nüfuslu Refah kentine karadan operasyon başlatması üzerine aldı. Uluslararası kamuoyu, Gazze'de yerinden olan yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin çadırlarda yaşam mücadelesi verdiği Mısır sınırındaki kente bir operasyon düzenlenmesine karşı çıkıyor.

    İlerleyen süreçte Slovenya ve Malta'nın da benzer yönde adım atması beklenirken bölgede barışın ancak iki devletli çözümle mümkün olacağı görüşü Avrupa genelinde hakim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow