Spiegel Online: Türkiye’den Almanya’ya İncirlik için izin çıktı

Türkiye ile Almanya arasındaki İncirlik krizinin çözüldüğü iddia edildi. Spiegel Online, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Alman yetkililere ‘İncirlik’e ziyaret’ izninin gönderildiğini duyurdu.
Spiegel Online, Federal Parlamento Savunma Komisyonu üyelerinin Ekim ayında yapmayı planladıkları İncirlik ziyaretine izin çıktığını Alman hükümet yetkililerinin doğruladığını yazdı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Die Welt gazetesine dün yaptığı açıklamada, “Almanya şu andaki gibi davranırsa, izin veririz” ifadelerini kullanmıştı.
Alman Savunma Komisyonu üyeleri, 4 Ekim’de İncirlik Üssü’ne giderek 6 Ekim’e kadar incelemelerde bulunmak istiyor. Parlamento’dan komisyon üyelerine bu yönde izin verilmiş durumda.
İncirlik Üssü’nde şu anda 250 Alman askeri görev yapıyor. Üs’de bir tanker uçağı ile 6 adet Tornado keşif uçağı Irak ve Suriye üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlarla IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek veriyor.
Alman parlamentosunun 2 Haziran tarihinde 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesi üzerine Türkiye tepki olarak Alman milletvekillerinin İncirlik’i ziyaret etmesine izin vermiyordu. Türkiye’nin Alman hükümetinden soykırım kararına mesafe koyması istemesi üzerine, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman parlamentosunun kararının hukuki bir anlam ifade etmediğini açıklamış, ancak mesafe konulmasının söz konusu olmadığını belirtmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!
ABD, İran’a müdahale edecek mi? 5 kritik nokta! Abdulkadir Selvi yazdı
Çin ve Rusya'nın 'İran' sınavı: İsrail ile gerilim Moskova ve Pekin'de nasıl yankılanıyor?
İran'ın nükleer tesislerindeki hasar ne boyutta? Uydu görüntüleri ortaya çıktı…
Mossad'ın İran’daki gizli 'dron üsleri'... Valizlerle taşımışlar!