50 yıl sonra ilk! Suriye'de Esad'sız Ramazan

Suriye’nin başkenti Şam’daki tarihi Emevi Camii’nde teravih namazı için toplanan Suriyeliler, 50 yıl sonra ilk kez Esad ailesi için dua edilmeden teravih namazlarını kıldı.
Suriye’nin başkenti Şam’daki tarihi Emevi Camii, teravih namazında cemaatle dolup taşıyor. Beşar Esad rejiminin devrilmesiyle yenilenen tarihi camiye Suriyelilerin yanı sıra farklı bölgelerden gelen binlerce kişi, 50 yıl sonra ilk kez Esad ailesi için dua edilmeden teravih namazlarını kıldı.
Camiye teravih namazı için gelen Suriyeli bir kişi, "Önceden camide birçok yer kapalıydı, şimdi her şey temiz. Daha önce hissetmediğimiz büyük bir maneviyat hissi var" dedi.
"ARTIK CAMİDEKİ NAMAZ DAHA GÜZEL"
Teravih namazını kılmak için Emevi Camii’ne gelen Yumna Louay ise, "Artık camideki namaz daha güzel, rahatça ibadet edebiliyoruz. Eskiden Beşar Esad ve ailesi için dua ediliyordu, şimdi sadece Peygamber Efendimiz'in tavsiye ettiği dualar ediliyor. Bu çok güzel ve bize gurur veriyor" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!
ABD'den Irak kararı kafaları karıştırdı! İsrail İran'a saldırıya mı hazırlanıyor?
Madleen'deki Fransız aktivist: İsrailli yetkililer, belgeleri imzalamayı reddedenleri tehdit etti
Musk "pişmanım" dedi, Trump affedecek mi? Yanıt verdi...
SON DAKİKA... İran'dan tehdit: Tüm ABD üsleri menzilimizde! "Tereddüt etmeden hedef alırız"