Suriyeliler özgürlüğün tadını çıkarıyor | Video Haber
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle Suriye'de yeni bir dönem başladı. Geleceğe umutla bakan Suriyeliler, yıllarca süren baskı döneminin ardından gelen özgürlüğün tadını çıkarıyor.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesi ve Beşar Esad'ın ülkeden ayrılmasıyla başkent Şam'da bayram havası var. Şam sokakları gülen yüzlerle, mutluluktan gözyaşı döken Suriyeliler ile doldu.
Şimdi özgürce dışarı çıkan Suriyeliler, Esad rejimi varken buna cesaret edemediklerini söylüyor. "Kontrol noktalarından korkuyorduk" diyorlar.
"RAHATÇA ÇIKIYORUZ, ÖNCEDEN CESARET EDEMEZDİK"
"Tarifi mümkün olmayan bir duygu. Özgürlüğümüzü aldık, rahatça çıkıyoruz. Önceleri cesaret edemiyorduk, kontrol noktalarından korkuyorduk, baskı görüyorduk, acı çekiyorduk. Korku vardı, susturulduk. Tek kelime söylemeye cesaret edemedik. Her zaman korku ve baskı vardı."
Dükkanlardan alışveriş yapan Suriyeliler, bir yandan da özgürlüklerini kutlamaya devam ediyor.
"Buradaki ilk günümüz ve 13 yıl boyunca dondurma yemek için uzak kaldığımız Şam'ın kalbine ziyarete geldik çok şükür."
Rejim devrildiği Suriye'de yeni bir dönem başladığı için mutlular ama Esad'ın işkence merkezi olarak bilinen Sednaya Hapishanesi'nde yaşananlardan çok etkilendiklerini söylüyorlar.
"Allah'a şükür galip geldiğimiz için mutluyuz ama Sednaya'dan çıkan insanların görüntüleri bizi çok etkiledi. Korkunç, yürek burkan görüntüler."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Madleen'deki Fransız aktivist: İsrailli yetkililer, belgeleri imzalamayı reddedenleri tehdit etti
Musk "pişmanım" dedi, Trump affedecek mi? Yanıt verdi...
SON DAKİKA... İran'dan tehdit: Tüm ABD üsleri menzilimizde! "Tereddüt etmeden hedef alırız"
Avusturya’da Okulda Katliam: 21 Yaşındaki Saldırganın Evinden Şok Detaylar!
ICE radarına o da takıldı: TikTok’un 162 milyon takipçili yıldızı ABD’den ayrıldı