Suriye'ye ilk gemi Norveç'ten

Norveç, Suriye'nin kimyasal silahlarından arındırılması için BM'ye gemi göndererek yardım edeceğini açıklayan ilk ülke oldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, silahların toplanarak imhası için başka yerlere taşınması amacıyla ülkesinin Suriye limanlarına sivil kargo gemisi ile firkateyn göndereceğini belirtti.
Norveç firkateyninde genellikle 50 askerin görev yaptığını belirten Brende, kimyasal silahların imhasının Norveç'in yükümlülüğü olduğunu vurguladı.
Operasyonun risksiz olmadığına dikkati çeken Brende, silahların Suriye'den çıkarılmasının daha büyük risk teşkil ettiğini ifade etti.
Danimarka da BM'ye benzer destek sağlamayı planlıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!