Tahıl koridoru NATO gündeminde

NATO-Ukrayna Konseyi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin talebi üzerine Brüksel’de büyükelçiler düzeyinde toplandı. (Güven Özalp-Hürriyet)
Toplantının ana gündem maddesi Rusya’nın çekildiği Karadeniz Tahıl Koridoru İnisiyatifi’ydi. Taraflar, son gelişmelere ilişkin istişarelerde bulundular. Rusya’nın çekilme kararının kınandığı toplantıya başkanlık eden NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, “Rusya uluslararası hukuka ve Ukrayna tahılına bağımlı olan dünya halklarına karşı büyük bir saygısızlık sergilemeye devam ediyor” dedi.
Rusya’nın Karadeniz’e ilişkin son açıklama ve yaklaşımlarını eleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de bölgenin İttifak açısından stratejik öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Herhangi bir saldırıya karşı müttefik topraklarının her karışını savunmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Müttefikler, Türkiye’nin inisiyatife ilişkin süren çabalarını memnuniyetle karşıladılar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu
Rusya Başbakanı Mişustin: "30 bine yakın yaptırıma rağmen Rus ekonomisi ayakta
NASA’da ‘Zombi Yıldız’ Alarmı… 1000 Km Yaklaşması Yeter: Ölüm Işınına Dönüşür! Dünya İçin Tehlike Mi?
Elon Musk’ın 5 Bin Çocuk Hayali Var! Gizli 'Lejyon' Planı...