Talabani: "PKK bitti, geleceği yok"

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, terör örgütü PKK'nın bittiğini ve artık geleceğinin bulunmadığını söyledi.
Talabani, Atina'da yayımlanan Elefterotipia gazetesindeki demecinde, Türkiye-Irak ilişkileri ile terör örgütü PKK konusuna da değerlendirdi.
Türkiye ile Irak arasında güven ortamı oluşmasına bugüne kadar terör örgütü PKK'nın engel olduğunu ifade eden Talabani, 'bundan sonra böyle bir sorun olmayacağını' belirtti.
Talabani, "Türkiye ile ilişkilerimizi yumuşatma dönemine girdiğimize inanıyorum. Türkiye ile aramızda güven oluşmasına engel olan 'diken' PKK idi. Ancak PKK artık bitti. PKK'nın geleceği yok" dedi.
Irak'taki Kandil dağında bulunan PKK teröristlerinin bölgeyi terk etmeleri için "Türkiye'nin kendilerine af çıkarmasını beklediklerini" belirten Talabani, "PKK'nın Kandil dağından uzaklaşması Türkiye'ye bağlı. Bu insanların ülkelerine dönüp, Türk siyasi yaşamına uyum sağlayabilmeleri için, Türkiye bunlara af çıkarmalıdır. Türkiye'nin bunu kabul etmesinin zorluğunun farkındayım" diye konuştu.
PKK'dan tek taraflı ateşkes ilanı
Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla yaptığı ateşkes çağrısının ardından terör örgütü PKK da, bugünden itibaren tek yanlı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.
PKK yanlısı Fırat haber ajansının haberine göre, örgüt atılacak adımlara ve yaşanacak gelişmelere bağlı olarak ateşkes sürecinin devam edeceğini belirtti.
Öcalan'ın ateşkes çağrılarının ardından, askeri güçler ve emniyet, terör örgütünün muhatap olamayacağı yolunda açıklamalar yapmıştı.
Abdullah Öcalan 28 eylülde, PKK'lılara faksla ateşkes çağrısı yapmıştı. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de, 25 eylülde yaptığı açıklamada, PKK'nın birkaç gün içinde ateşkes ilan edeceğini belirtmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Washington Post duyurdu: Savaş devam ederse ABD İsrail'i terk edecek
Felakete 1,5 Kala! Hedef Ulaşılamaz Durumda: Kontrol Edilemez Hale Gelecek! “Daha Önce Görülmemiş Boyutta Göçe Tanık Oluruz”
Üç Batı ülkesinden İsrail'e "dur" uyarısı! "Somut adımlar atacağız" denildi, yaptırımlar seçeneği de masada...
Yeni Papa'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyordu! Tarih belli oldu
HABER... Dünya nefesini tutup takip etti! İki kutup görüştü