Taliban'dan "ölüm listesi" geri adımı

Terör örgütü Taliban, Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara hakaret içeren ABD yapımı "Müslümanların Masumiyeti" isimli filmin yapımcısının başı için 100 bin dolar ödül koyan Pakistanlı Bakan Gulam Ahmed Bilour'u ölüm listesinden çıkardı.
Pakistan'da yerel bir gazeteciye demeç veren Pakistan Taliban Örgütü Sözcüsü İhsanullah İhsan, Bakan Bilour'un, söz konusu filmin yapımcısına karşı gösterdiği tavrın İslam'ın gerçek ruhunu temsil ettiğini belirterek, Bilour hakkında daha önce konulmuş ölüm cezasını kaldırdıklarını açıkladı.
Pakistan Taliban'ının üst düzey komutanlarının dün bir araya gelerek bu kararı aldıklarını ifade eden İhsanullah, Bakan Bilour'un ABD yapımı filmin yapımcısının öldürülmesi için ödül koymasını "İslam dini için yapılan büyük fedakarlık" olduğunu söyledi.
Pakistan hükümeti, söz konusu çağrının uluslararası kamuoyunda tepki görmesi üzerine Bakan Bilour'un sözlerinin kabul edilemez olduğunu açıklamış ve söz konusu açıklamanın kendisini bağladığını belirtmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi