hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tayvan'daki depremden korkunç görüntü: Otomobil kağıt gibi ezildi

    Tayvandaki depremden korkunç görüntü: Otomobil kağıt gibi ezildi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tayvan'da 7,4 ve 6,4 büyüklüğünde iki şiddetli deprem meydana geldi. Sismoloji yetkilileri, bunun Tayvan'da 25 yıldaki en güçlü deprem olduğunu söyledi. Tayvan'daki depremin bilançosunda 7 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı. 7,4 şiddetindeki depremle ilgili korku veren bir görüntü paylaşıldı. Videoda dağın eteğinden kaya parçalarının yola düştüğü görüldü. Düşen parçalardan bir tanesi otomobili kağıt gibi ezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 kişini hayatını kaybettiği, 700'den fazla kişinin yaralandığı açıklandı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu duyurdu. 34,8 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı nedeniyle bölgedeki bazı binaların yıkıldığı bildirildi.

    USGS, ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı.

    CWA, bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu bildirdi. Peş peşe yaşanan şiddetli depremle ilgili korkunç bir görüntü geldi. Depremin etkisiyle dağın tepesinden yola büyük kaya parçaları düşmeye başladı. Düşen kaya parçalarından bazı araçlar kıl payı kurtulurken bir otomobili kağıt gibi ezdiği görüldü.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow