Telabyad gümrük binasına da ABD bayrağı asıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Telabyad'da dün bazı evlerin çatısı ile sokaklara dalgalandırılan ABD bayrakları, bugün de ilçenin gümrük binasına asıldı.
Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 2014 yılı başında ise IŞİD denetimine geçen Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi.
Kentin ele geçirilmesinin ardından Türkiye'den bakıldığında ilçenin birçok yerine PYD flamaları asıldı.
Ancak, dün öğle saatlerinde Telabyad'ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağının indirilerek yerine ABD bayrağa asıldı.
Tunceli'de 31 bölgeye giriş yasaklandı
İstanbul'da pazartesi için trafik önlemi
Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine PYD üyelerinin aynı şekilde ABD bayrağı astığı görüldü.
Bugün de Telabyad'ın gümrük binasına ABD bayrağı asıldığı görüldü. Akçakale'den de görülen bayrakların neden asıldığı henüz bilinmiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?