Telekulak skandalı koltuğundan etti

Murdoch grubu bünyesindeki telekulak skandalındaki tavırları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard'ın Müdürü Paul Stephenson, istifa ettiğini açıkladı.
Stephenson, dün akşam televizyondan yayımlanan konuşmasında, "Bu kararı polis teşkilatı ile (Murdoch grubuna bağlı) News International arasında bağlar bulunduğu suçlamaları ve spekülasyon üzerine aldım" dedi.
Öte yandan, News International'ın eski müdürü Rebekah Brooks, dün akşam saatlerinde kefaletle serbest bırakıldı.
Brooks, İngiltere'de telekulak skandalı nedeniyle tepki çeken ve medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu "News International" şirketinin üst yöneticisiyken istifa etmiş ve dün gözaltına alınmıştı.
Yasa dışı telefon dinlediği iddiaları nedeniyle kısa süre önce kapatılan "News of the World" gazetesinin 2000-2003 yılları arasında editörlüğünü yapan Brooks, grubun bir diğer gazetesi olan "Sun"ın da 2003-2009 yılları arasında editörlüğünü yapmıştı. Brooks, 2009 yılından bu yana "News International"ın yöneticiliğini yürütüyordu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa kim olacak? Vatikan entrikaların gölgesinde!
Komşuyu ‘turuncu tehlike’ esir aldı! 13 milyon kişiye “evde kalın” uyarısı…
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem