hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör örgütü PKK'dan seçim hamlesi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG, Suriye Kürt Ulusal Konseyine bağlı olarak faaliyet gösteren Suriye-Kürdistan Demokrasi Partisi'nin Haseke-Kamışlı’daki ofisine saldırı düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DAN SEÇİM HAMLESİ

    Terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Suriye-Kürdistan Demokrasi Partisi'nin Haseke/Kamışlı’daki ofisini hedef aldı. Silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda Suriye-Kürdistan Demokrasi Partisi’nin ofisi ateşe verildi. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.

    PKK’nın Suriye yapılanması PYD/YPG unsurları tarafından düzenlenen bu saldırı ilk değil. Üstelik bu tip saldırılar daha önce ABD tarafından kınandı. Buna rağmen PYD/YPG saldırılarını kesmedi, ofislere zarar vermeye devam etti.

    PKK’DAN BÖLGE HALKINA “BASKI”

    PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG, 11 Haziran’da Suriye’nin Kuzeyinde yerel seçim yapmaya hazırlanıyor. Suriye Kürt Ulusal Konseyi de yapılacak bu seçimi boykot edeceğini açıklamıştı. Konseyin boykot kararını açıklaması sonrasında PYD/YPG tarafından yapılan bu terör saldırısı, aslında örgütün PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu da gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölge halkına PYD/YPG haricinde bir gelecek sunmaya çalışan tüm siyasi partiler terör örgütünün hedefinde. Örgüt, kendi tabanı haricindeki diğer hiçbir siyasi oluşama “Yaşam hakkı” tanımıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow