Times Meydanı'nı panoya çevirdi

Times Meydanını panoya çevirdi
expand

Sanatçı JR'in "Inside Out" adlı çalışmasıyla, Times Meydanı posterlerle kaplandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fransız sanatçı JR'in uluslararası çalışmasında pano olarak kullanılan Times Meydanı'nın zeminine binlerce poster yapıştırıldı. 

Projede yüzünün yer almasını isteyen Amerikalılar uzun kuyruklar 
oluşturdu.

JR'in "Inside Out" adlı çalışması New York'ta yoğun ilgi görüyor.

Dünyanın birçok ülkesinden 150 binden fazla katılımcı için posterler hazırlanan proje, "insanların sanatı" olarak adlandırılıyor. 

Gönüllülerin fotoğraflarını "www.insideoutproject.net" sitesine yükleyerek katıldıkları projenin New York ayağı ise Times Meydanı'nda yapılıyor.

Ünlü meydana gelen gönüllülerin fotoğrafları özel olarak dizayn edilen "stüdyo araçta" 135x90 santimetre ebadında posterlere dönüştürülüyor.

Hazırlanan posterler daha sonra reklam panolarında uygulanan teknikle Times Meydanı'nın zeminine yapıştırılıyor. 

JR'in projeyle aynı adı taşıyan belgesel filmi de uluslararası başarılar elde ediyor.

Times Meydanı'na her gün ortalama 300 posterin yapıştırıldığı 19 günlük proje 10 Mayıs'ta sona erecek.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow