Timsah saldırısı sonrası Avustralya Savunma Bakanlığı, personeline yeterli eğitim vermemekle suçlandı

Avustralya hükümetine bağlı iş sağlığı ve güvenliği kurumu, iki askerin timsah saldırısına uğramasıyla ilgili olarak Savunma Bakanlığı’nı personeline yeterli eğitim vermediği gerekçesiyle suçladı.
Avustralya’da iki asker Zodyak botla 6 Ağustos 2021’de balık tutmaya gitmiş ve 2.5 metrelik bir timsahın saldırısına uğramıştı. Olayla ilgili soruşturma açan iş sağlığı ve güvenliği kurumu Comcare, saldırıyla ilgili personelini iyi eğitmediğini belirterek Avustralya Savunma Bakanlığı’nı, iş sağlığı ve güvenliği yasasını ihlal etmekle suçladı.
Comcare, soruşturma sonucuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada “Her iki asker de ısırık ve pençe yaraları dahil olmak üzere ciddi şekilde yaralandı ve Cairns Hastanesinde tedavi altına alındı. Bakanlığın çalışanları eğitmekte, güvenli bir çalışma sistemi sağlamakta ve sürdürmekte başarısız olduğu iddia ediliyor” ifadelerini kullandı.
SUÇLU BULUNURSA MAKSİMUM CEZA 1.5 MİLYON AVUSTRALYA DOLARI
Comcare, Savunma Bakanlığı’nın alması gereken tedbirler olduğunu belirterek “Bakanlığa yönelik suçlama, en fazla 1.5 milyon Avustralya doları ceza gerektiren Kategori 2 suçudur. Konu, 15 Eylül 2023'te Brisbane Sulh Ceza Mahkemesinde görüşülmek üzere listelenmiştir” açıklamasını yaptı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?