Trump, ABD istihbaratının İran açıklamasını reddetti! "Ne söylediğini umursamıyorum"

Trump, ABD istihbaratının İran açıklamasını reddetti Ne söylediğini umursamıyorum
expand
Kaynak:AA

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer silah üretmeye "çok yakın" olduğunu belirterek, Kongre'deki istihbarat değerlendirmelerini dikkate almadığını ifade etti. Trump, İran'ın nükleer silah üretmediğini bildiren ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard'ı yalanlayarak, 'Ne söylediğini umursamıyorum' dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, İran’ın nükleer silaha ne kadar yakın olduğu sorusuna "çok yakın" yanıtını verdi. Trump, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Gabbard’ın, İran’ın nükleer silah üretmediğini belirten açıklamalarına karşılık, " Ne söylediğini umursamıyorum. Bence bir tane üretmeye çok yakınlardı." dedi.

GABBARD’IN DEĞERLENDİRMELERİNE YANIT

Trump, Gabbard’ın, İran’ın nükleer silah üretmediği ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in 2003’te askıya aldığı nükleer silah programını onaylamadığı yönündeki değerlendirmelerini umursamadığını belirtti. Gabbard, Mart ayında yaptığı açıklamada, istihbarat teşkilatının İran’ın nükleer silah üretmediğini ve programı izlemeye devam ettiğini belirtmişti.

İSTİHBARAT TAHMİNLERİ VE ZAMAN ÇİZELGESİ

CNN’e dayandırılan haberde, ABD istihbaratının İran’ın şu anda bir nükleer bomba üretmediğine inandığı, ancak İran’ın bir bombayı üretmesinin ve seçtiği hedefe konuşlandırmasının en az 2 ila 3 yıl süreceği tahmininin yapıldığı aktarıldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow