Trump için "iğrenç başkan" dedi

Eski Kültür Bakanı ve Arap Dünyası Enstitüsü Başkanı Lang, Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek, "İğrenç ülkelerden geliyorlar" ifadeleri üzerine Trump için "iğrenç başkan" sözlerini kullandı.
Eski Fransa Kültür Bakanı ve Arap Dünyası Enstitüsü Başkanı Jack Lang, Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek, "İğrenç ülkelerden geliyorlar" ifadeleri üzerine Trump için "iğrenç başkan" sözlerini kullandı.
'Trump, porno yıldızına binlerce dolar ödedi'
"Trump, Batı barbarlığının kokuşmuş yüzüdür"
BM: Trump'ın 'b.k çukuru' ifadesi ırkçı ve utanç verici
Lang, Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek, "İğrenç ülkelerden geliyorlar" sözlerine tepki gösterdi.
Trump'ın söz konusu ifadeleri üzerine sosyal medya hesabından, "Trump iğrenç başkan" mesajını paylaşan Lang, basına yaptığı açıklamada, Trump için bütün dünyada "iğrenç başkan" denilmesini istediğini belirterek, Haiti ve Afrikalı ülkelerle dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti.
Lang, Trump'ın her gün birilerine hakaret ettiğini ve bu hakaretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Trump'ın "yabancı düşmanı" ve "ırkçı" olduğunun belirten Lang, Trump'ın bu sözleri ABD'nin başkanına yakışmayan sözler olduğunun altını çizdi.
Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre Trump, dün Oval Ofis'te göçmenlerle ilgili bir görüşmede bazı göçmen ülkelerini "ağır sözlerle" itham etmişti.
Trump'ın, "(Bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri kastederek) Neden bu iğrenç ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız." sözlerini kullandığı belirtilmişti.
Lang, cumhurbaşkanı François Mitterand döneminde Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cannes’da ikinci gün: Şıklık yarışında kurallar değişti… Tom Cruise yeniden kırmızı halıda!
"Dünyanın en yoksul lideri" olarak anılıyordu: Uruguay'ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica hayatını kaybetti
Trump, Suudi Veliaht Prens ve iş dünyası Riyad'da buluştu: Menüde “trilyon dolarlık anlaşma" var…
İstanbul zirvesinde son durum I Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar! Kiev: "Eğer Putin görüşmeye gelmezse..."
Teknoloji ve Finans Devleri Riyad'da Bir Araya Geliyor! İşte Suudi Arabistan-ABD Yatırım Forumu’na Katılacak Olan İsimler…