hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump ile görüşen Orban açıkladı: ‘Kiev’e kuruş vermeyecek’

    KAYNAKhurriyet.com.tr

    Florida'da Donald Trump ile görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Trump’ın kasım ayında yapılacak seçimlerde tekrar göreve gelmesi halinde Ukrayna’ya “bir kuruş bile vermeyeceğini” söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen cuma günü Trump’ı Florida’daki Mar-a Lago konutunda ziyaret eden Orban, Macaristan devlet medyasına açıklamalarda bulundu.

    Trump ile görüşen Orban açıkladı: ‘Kiev’e kuruş vermeyecek’

    SİLAH VERMEZLERSE BİTER

    “Ukrayna-Rusya savaşına bir kuruş bile vermeyecek ve böylece savaş sona erecek. Zira Ukrayna’nın tek başına ayakları üzerinde duramayacağı aşikâr” diyen Macaristan lideri “Eğer Amerikalılar ve Avrupalılar para ve silah vermezlerse bu savaş biter. Amerikalılar para vermezse Avrupalılar bu savaşı kendi başlarına finanse edemezler ve o zaman savaş sona erer” ifadelerini kullandı. Trump’la görüşmesinde birçok konuyu ele aldıklarını söyleyen Orban, Cumhuriyetçi başkan adayını “barış adamı” olarak nitelendirdi. Trump’ın Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek için “detaylı bir planı” olduğunu kaydeden Orban, bu planın Macaristan’ın çıkarlarıyla da uyum gösterdiğini savundu. Trump birçok defa, kendisi ABD başkanı olsaydı Rusya-Ukrayna savaşının hiç yaşanmayacağını söylemişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow