Trump, 'öğretmenler silahlanmalı' demişti, ABD'de bir lisede silahlı öğretmen paniği yaşandı

ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısı sonrası Başkan Trump, öğretmenlerin silahlanması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Georgia eyaletinde ise bir lisede silahlı öğretmen paniği yaşandı.
ABD’nin Georgia eyaletinin Dalton kentinde bir lisede silahlı öğretmen paniği yaşandı. Bir öğretmenin kendini sınıfa kilitleyip havaya ateş etmesi sonucu polis alarma geçti. Can kaybı olmadığı olayda öğretmen gözaltına alındı.
Olay, ABD’nin Georgia eyaletinin Dalton kentindeki bir lisede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Jesse Randall Davidson (53) isimli öğretmen kendisini sınıfa kilitleyerek ateş açtı. Olayın haber verilmesi üzerine okula çok sayıda polis sevk edildi.
Trump: Öğretmenler silahlandırılmalı
Polislere 40 dakika direndi
Okula gelen polislere 40 dakika direnen öğretmenin etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığı belirtildi. Olay sırasında okuldan kaçmaya çalışan bir öğrencinin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.
ABD BaşkanI Donald Trump’ın olayla ilgili bilgilendirildiği ve yetkililerle iletişim halinde olduğu duyuruldu. Ülkenin dört bir yanındaki okullardaki silahlanma ve okul güvenliğinin tartışıldığı sırada ve iki hafta önce Florida’da bir okula yapılan silahlı saldırıda 17 kişinin öldürülmesinin ardından yaşanan bu olay ülkede şok etkisine neden oldu.
Yetkililer, yaklaşık 2 bin öğrencinin kayıtlı okulda öğrencilerin hemen okulun yakınındaki bir kongre merkezine götürüldüğünü belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın En İyi Üniversiteleri Belli Oldu! İlk 1000'de Türkiye'den 11 Üniversite Var
Hamas kararını duyurdu, Trump tehdit edip süre verdi: Kıyamet kopacak!
Hamas'dan son dakika açıklaması: Esir takası ertelendi
Trump'ın 'hayalet uçuşu' ortaya çıktı! Şok detaylar: Ekibi de habersizdi… 'İran uçağınızı düşürebilir'
Trump, 'kararlıyım' diyerek skandal planını yineledi: Gazze’yi satın alacağım!