Trump: Ukrayna savaşını bir günde bitiririm

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna savaşını “bir günde” sonlandırabileceğini iddia etti.
Trump, “3’üncü dünya savaşının çıkmasını önleyecek tek kişi benim” diye konuştu. Amerikan Muhafazakâr Birliği’nin düzenlediği konferansta konuşan Trump, bir yıldan uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşını “bir günde” sonlandırabileceğini iddia etti. Üçüncü dünya savaşının çıkacağını ancak bunu önleyebilecek tek liderin de kendisi olduğunu savunan Trump, kendi döneminde uyguladığı Rusya ve Çin politikalarını övdü.
Trump, ABD’nin şu an özgür bir ülke olmadığı ve özgür bir basına sahip olmadığı görüşünü savunarak, “Ben sizin sesinizim, savaşçınızım, adaletinizim. Zulme uğrayan ve ihanete uğrayanlar, sizin intikamınızım” ifadelerini kullandı. Trump, 1 saat 45 dakika süren konuşmasında, Joe Biden yönetimini de eleştirerek, “Biden’ı Beyaz Saray’dan çıkaracağız” dedi. ABD’nin Afganistan’dan utanç verici şekilde ayrıldığını söyleyen Trump, ABD’nin Afganistan’da bıraktığı silahları Taliban’ın başka ülkelere sattığını iddia etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?