hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump ve Biden yarışında kim önde?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD üniversitelerinde giderek yayılan Gazze eylemleri Kasım'da seçime gidecek ülkede seçmenin oy tercihini nasıl etkiledi? Trump ve Biden yarışında kim önde? CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy son yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Yunus Paksoy'un aktardığı anketin sonuçları:

    TRUMP: %49, BIDEN: %43

    Bu CNN'in yaptığı bir anket. Donald Trump 6 puan önde. Baş başa verilen bir soruda Trump mu Biden mi diye. Diğer anketler de şunu gösteriyor; 7 en önemli kilit eyaletin yani salıncak eyaletin, kırmızı da çıkabilecek mavi de çıkabilecek 6'sında Trump önde. Yani şu an bütün göstergeler Donald Trump'ın Biden'den önde olduğunu gösteriyor.

    Trump ve Biden yarışında kim önde

    Tabi bu CNN anketinin çok önemli bir tarafı daha var. 18-35 yaş arası seçmende Biden'ın İsrail politikasını desteklemeyenlerin oranı %81. 18-35'in hemen hemen tamamını kaybetmiş Biden bu 6,5 aylık süreçte. Geçtiğimiz yıl 7 Ekim'den sonra mesela bunların biz %30, %40 olduğunu görüyorduk. Şimdi %80'lerin de üstüne çıkmış. Her gün geçtikçe gençlerin oyunu daha da kaybediyor. Biden'ın seçmeni bir de bunlar. Buradaki gençler oy verecekse zaten Trump'a vermez. Bunlar demokrat seçmenler olur potansiyel olarak. Bunların da oyunu tamamen kaybediyor bu süreçte.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow