hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'a konuşma yasağını ihlal cezası

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski ABD Başkanı Donald Trump "sus payı" ödeme suçlamasıyla yargılandığı davada konuşma yasağını ihlal etti. 9 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Trump’a yasağı ihlal etmeyi sürdürmesi halinde hapis cezası alabileceği uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski ABD Başkanı Donald Trump’a "sus payı" davasında para cezası geldi.

    Yargıç Juan Merchan, daha önce konulan mahkeme çalışanları ve aileleri hakkında konuşma yasağını hatırlatarak Trump’ın yasağı 9 kez ihlal ettiğini söyledi. Her bir ihlal için biner dolar olmak üzere Trump’a 9 bin dolar para cezası verildiğini açıkladı.

    Yargıç cezayı ödemesi için Trump’a haftanın sonuna dek süre verdi. Trump’ın yasağı ihlal etmeyi sürdürmesi halinde hapis cezası alabileceği uyarısında bulundu.

    Trumpa konuşma yasağını ihlal cezası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuoyunda “sus payı” davası olarak da bilinen davada Trump, ilişki yaşadığı yetişkin filmi oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri öncesinde “sus payı” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanıyor.

    Trump'ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle önem taşıyan dava sonunda Trump’ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow