Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Gannuşi gözaltına alındı: Parti büroları kapatıldı

Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Raşid El-Gannuşi, güvenlik güçleri tarafından evine baskın düzenlenmesinin ardından gözaltına alındı. Nahda Hareketi, Gannuşi'nin gözaltına alınmasını "tehlikeli bir gelişme" olarak değerlendirerek derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. Uluslararası haber ajanslarında yer alan bilgilere göre, Raşid El-Gannuşi'nin ardından üç üst düzey parti yetkilisi daha tutuklandı.
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid El-Gannuşi, güvenlik güçleri tarafından evine baskın düzenlenmesinin ardından gözaltına alındı. Nahda Hareketi'nden yapılan açıklamada, Gannuşi’nin gözaltına alınması “tehlikeli bir gelişme” olarak nitelendirilerek, Gannuşi'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, Gannuşi'nin tutuklanmasının Tunuslulara hiçbir fayda sağlamayacağı belirtilirken, bu durumun yalnızca Gannuşi'yi değil, tüm parti arkadaşlarını da etkilediği söylendi.
Uluslararası haber ajanslarında yer alan bilgilere göre, Raşid El-Gannuşi'nin ardından üç parti yetkilisi daha gözaltına alındı.
Gözaltına alınan yetkililerin Muhammed Gumani, Belkacem Hassan ve Muhammed Çınayba olduğu açıklandı.
Öte yandan, Tunus özel radyosu Mosaiqu FM tarafından yapılan haberde, Gannuşi’nin Ulusal Kurtuluş Cephesi liderleriyle yaptığı bir konuşmanın video kaydının sızdırılması sonucu sorgulanmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.
PARTİ BÜROLARI KAPATILDI
Polisin partinin genel merkezinde arama yaptığı ve tüm ofislerin kapatıldığı duyuruldu. Nahda Hareketi yetkilisi Riyad Al-Shuaibi, parti genel merkezine yapılan baskını doğrulayarak, "Polis, partinin ülkenin başka yerlerindeki ofislerini de kapattı" dedi.
AFP'de yer alan habere göre partinin ülke genelindeki bütün büroları kapatılarak, buralardaki toplantı ve faaliyetler yasaklandı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, adil yargılama ve savunma hakkına saygı gösterilmesine önem verilmesi çağrısı yapıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!
ABD, İran’a müdahale edecek mi? 5 kritik nokta! Abdulkadir Selvi yazdı
Çin ve Rusya'nın 'İran' sınavı: İsrail ile gerilim Moskova ve Pekin'de nasıl yankılanıyor?
İran'ın nükleer tesislerindeki hasar ne boyutta? Uydu görüntüleri ortaya çıktı…