Türk müzisyen, Grammy'ye aday oldu

Los Angeles'da yaşayan Türk müzisyen Burak Beşir 60. Grammy Müzik Ödülleri'ne 1. torbadan aday oldu. Besteci ve flüt sanatçısı Beşir, 'Passion' isimli albümüyle bu yıl En İyi Klasik Müzik Enstrümantal Solo kategorisinde yarışacak.
Burak Beşir'in haziran ayında çıkan 'Passion' albümü, beste ve aranjelerinin yanı sıra flüt repertuvarının önemli eserlerini de içeriyor.
Albümde, Hollywood filmlerinde 700'den fazla filmin flüt sololarını icra eden Colburn Konservatuarı'nda ve Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde (USC) çalışan profesör Jim Walker da sanatçıya eşlik ediyor.
Beşir'in üç bolümden oluşan ve iki flüt için uyarladığı "Sound From Anatolia" (Anadoludan Sesler) bestesi, Batılı dinleyicileri Türk ve Anadolu müziği tınılarıyla tanıştırıyor.
Burak Beşir kimdir?
Hacettepe Devlet Konservatuari flüt bolumu mezunu olan Burak Beşir, İskoç Kraliyet Akademisi'nde solistlik üzerine yüksek lisans yaptı. Sanatçının Avrupa'da basılmış flüt orkestrası için yaptığı aranjeler bulunmaktadır. 86. Oskar ödül töreninde Akademi Orkestrası'nda yer alan sanatçı, burada John Williams, Alexandra Desplat gibi Oskar ödüllü bestecilerle çalışan Beşir, Berklee College of Music'te Çağdaş Bestecilik ve Prodüksiyon eğitimi aldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?