hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk turistleri Yunanistan Başbakanı karşıladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Ayvalık’ın karşısındaki Midilli Adası'nı ziyaret etti. Miçotakis, adanın limanına yanaşan bir gemiden inen Türk turistleri karşılayarak bir süre sohbet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİDİLLİ LİMANINDA MİÇOTAKİS SÜRPRİZİ

    Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye'ye sıcak mesajlar gelmeye devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Ayvalık’ın karşısındaki Midilli Adası'nı ziyaret etti.

    Miçotakis, adanın limanına yanaşan bir gemiden inen Türk turistleri karşılayarak bir süre sohbet etti. Miçotakis buradaki konuşmasında, ilk aşamada 5 adada hayata geçirilen “Kapıda vize” uygulamasına Nisan ayı sonunda 5 ada daha ekleneceğini duyurarak, “Bu uygulama, Türk-Yunan ilişkilerindeki yakınlaşmanın somut bir sonucudur.” dedi.

    “Kapıda vize” 1 Nisan’dan bu yana Rodos, Midilli. İstanköy, Sisam ve Sakız adalarında uygulanıyor. Nisan ayı sonunda ise Sömbeki, Meis, Batnaz, İleryoz ve Kilimli adaları da bu listeye eklenecek.

    YUNAN BAŞBAKAN 13 MAYIS'TA GELİYOR

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Miçotakis ayrıca 13 Mayıs’ta Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Önceki gün AB zirvesinde açıklamalarda bulunan Miçotakis, Türkiye’nin Ege’de Deniz Parkı ilan edilmesiyle ilgili gösterdiği tepkiyle ilgili, “Biz uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde, egemenlik haklarımızı icra ediyoruz. Çevre koruması ile ilgili bir konuda, türkiye’nin tamamen mazeretsiz tepkisine şaşırdım. Biz ilan ettiğimiz gibi, 2 Deniz Parkı’nı oluşturacağız.” cevabı verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow