Türkiye ve İsrail tazminatta anlaşmaya çok yakın

Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara mağdurlarına ödenecek tazminat konusunda sürdürülen görüşmelerde anlaşma noktasına gelindi. Tarafların, tazminatların miktarı ve ödemenin nasıl yapılacağı konusunda anlaşmaya çok yakın olduğu bildirildi.
Hem Türk hem de israil'li diplomatik kaynaklara göre, iki ülke ilişkilerinde normalleşmenin önemli bir adımı olarak görülen tazminat anlaşmasında sona yaklaşıldı.
Hürriyet Daily News'a konuşan diplomatik bir kaynak, tazminat sorununun çözümü yolunda olumlu gelişmeler yaşandığını kaydetti. Aynı kaynak, anlaşmanın neredeyse hazır olduğunu ve iki ülke liderlerine sunulmadan önce bazı küçük pürüzlerin giderilmesinin beklendiğini ifade etti.
Mavi Marmara saldırısında ölen ve yaralananların yanısıra gemi için de bir bedel ödeneceğini belirten diplomatik kaynaklar, tazminatın birkaç milyon dolar olduğunu kaydetti.
İsrail, geçtiğimiz yıl mart ayında mavi marmara saldırısından dolayı türkiye'den özür dilemiş ancak, normalleşme süreci tazminat miktarındaki farklılıklar ve hukuki tanımdan dolayı tamamlanamamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çözülmeyi Bekleyen Sır: Uzayın Derinliklerinde Gizemli Patlamalar! Bilim İnsanlarını Şaşırttı...
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi