hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'den İsrail'e Şifa Hastanesi tepkisi: Bu suçları işleyen herkes yargılanacak

    Türkiyeden İsraile Şifa Hastanesi tepkisi: Bu suçları işleyen herkes yargılanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail güçleri, kuşatma altına aldığı Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık merkezi Şifa Hastanesi’nden çekildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, operasyonun sona erdiği ve tüm askerlerin bölgeden ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, 18 Mart’ta başlayan kuşatma sırasında 900 Filistinlinin gözaltına alındığı, en az 200 kişinin öldürüldüğü ifade edildi. Çekilme sonrası bölgeden gelen görüntüler dünya kamuoyunun tepkisini çekti. Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri, "Bu suçları işleyen herkes yargılanacak." dedi.

    "TARİHE BİRER KARA LEKE OLARAK GEÇECEKTİR"

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir.

    İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır.

    Bu suçları işleyen herkes yargılanacak, bu suçlara göz yumanların isimleri tarihe birer kara leke olarak geçecektir.

    İnsanlık vicdanı ile hukuku yok sayan ve küresel barış ve istikrara zarar veren İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevidir.

    BM Güvenlik Konseyi’nin kabul ettiği son ateşkes kararının ve Uluslararası Adalet Divanı’nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanmasını teminen gerekli önlemlerin vakit kaybetmeksizin alınması gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow